perjantai 9. joulukuuta 2011

Mattilan joulusiivous

Mattila valmistautuu jouluun. Joulusiivous on parhaillaan menossa. Matleena ja Matti ovat ostaneet vähän uusia huonekalujakin. Sukulaistantit moittivat viime vuonna ruokasalin ja salinkin kalustoa liian vaatimattomaksi isoon mahtitaloon. Siitä Matti suivaantui niin, että kävi jo lokakuussa tilaamassa Pohjanmaalta uudet mööpelit. Jalasjärvellähän asuu Matin kummitäti Sohvi, tuomarska, ja samalla tuli tehtyä joka vuotinen sukulaisvisiitti.Nuoriemäntä Matleenan piti syksyllä perustaa oma yritys, mutta nyt suunnitelmat on siirretty hyllylle. Sänkykamariin on näet ilmestynyt uusi huonekalu, jonka asukasta ei tosin vielä ole näkynyt talossa.

Talossa on ollut aika vilske, kun alakerrassa on asunut tilapäisesti evakkoja, joiden oma rakennushanke on viivästynyt. Evakoiden huonekalujakin on alakerrassa säilössä ja siellä nyt näyttävät Matleena ja Matti viettävän pientä lepotaukoa. Siivoustouhut ovat ehtineet jo kylpyhuoneeseen asti, missä on sanko ja moppi odottamassa.

Sukulaistantit tulivat jo hyvissä ajoin, vähän turhankin aikaisin,  joulunviettoon. Paikalla on myös nuorempaa väkeä flyygeliä rääkkäämässä. Tontutkin jo näemmä kurkkivat talon nurkalla. Lienevätkö matkalla lehmiä tervehtimään, kun kuikkivat navetan ovella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti