keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Uotisen mamma valmistautuu jouluun

Kyyhkylässä ovat jouluvalmistelut kiivaimmillaan. Mamma on lähdössä pyykille. Kun täällä rintamamiestalossa eletään vielä sodan jälkeistä pula-aikaa, ei pesukoneista osata uneksiakaan. Talokaan ei ole edistynyt pitkään aikaan, sillä vaijasta ei ole apua eikä mamma itse jaksa kaikkea. Tietysti rakennustarpeistakin on vielä huutava pula.

Mammalla on pyykkilauta ja ämpäri jo ovipielessä valmiiksi varattuna. Pyykit on pestävä tuvassa, sillä sauna puuttuu vielä talosta kokonaan. Pian mamma varmaan käärii hihansa ja rupeaa hommiin.


Mamman isä maata röhnöttää vain tuvan sohvassa ja kuten huomaatte, kaljamukikin on tipahtanut lattialle. Ai-jai sitä vaijaa. Ennen joulua olisi pitänyt tehdä vielä monenlaista hommaa. Verhot on laittamatta ja keittiön penkki ja astiakaappikin tekemättä. Pöytäkin on vain vanha resu. Onneksi jouluruoat sentään ovat jo valmiina. Possu pistettiin lihoiksi ja nyt komea kinkku odottaa syöjiään.

3 kommenttia:

  1. Mukava kuulla kuulumisia! Taisi se talonrakennus välillä odotuttaan entisinä aikoina kun piti materiaaleja ja välineitä hankkia pitkienkin matkojen takaa. Hyvin emännältä hommat hoituu.

    VastaaPoista
  2. Olipa kiva huomata, että kuitenkin sielläkin on jouluvalmisteluja emäntä saanut kaikesta huolimatta tehtyä, vaikka vaija onkin vähän laiska!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun kävitte näin pitkän tauon jälkeen, Mare ja Tuikku!

    VastaaPoista