sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Vietin iltapäivän Kyyhkylässä. Muutama huonekalu valmistui melkein valmiiksi, viimeistelyä vaille valmiiksi.

Nyt keittiössä on hella, leivinuuni ja pieni työpöytä, joka odottaa maalaria. Rintamamiestaloon ei vielä 50-luvulla tullut vesi sisälle muuten kuin kantamalla. Viemäri oli jo monessa talossa, mutta ei Kyyhkylässä. Laskiämpärin paikka on kaiketi tämän pikkupöydän kaapissa. Kuivauskaapit tulivat myös näihin aikoihin, mutta voi olla, että Kyyhkylän tupaan sellaista ei vielä tässä vaiheessa osata rakentaa. Mamma oli kyllä kotona Kannaksella Marttayhdistyksen jäsen, muttei toistaiseksi ole löytänyt uudessa paikassa omaa yhdistystään. Siellä varmaan saisi valistusta näistä uusista keksinnöistäkin.

Kuten näkyy, on porstuan ja tuvan väliovi pahvista tehty feikkiovi. Muuri tietysti lämmittää porstuankin ja Mammalla oli vähän vaikeuksia miettiessään, miten sijoittaa yläkertaan menevät portaat. Vaija ehdotti, että pannaan ne tuohon muurin viereen. Tai ehkä peräkammarin ovipieleen? Hän rakentaisi valmiiksi ainakin kaapin, josta rappuset lähtevät.


Ja niinhän vaija rakensikin, mutta kun vanhan ukon näkö on jo huono, tuli kaapista vähän vino. Mamma naputteli itse porstuaan kylmäkomeron eli ruoka konttoorin. Sen paikka on tietysti seinän vieressä, josta on rööri suoraan ulos. Mamma päätti tehdä korkean sokkelin, jonne mahtuisi vaikka tyhjiä hillopurkkeja.

(Kummankin kaapin raaka-aineena on pahvinen lääkepurkin suojakotelo. Kaapit on päällystetty tapetilla ja ruokakonttoorin pahvihyllyillä on palat lattiamattoa.)


2 kommenttia:

  1. Voi toki, koskahan saisin oman taloni portaat siihen kuntoon, että niitä sopisi esitellä. Kateeksi käy kun Kyyhkylä kohoaa niin upeasti!

    VastaaPoista
  2. Voi täällähän taas tapahtuu. Kyllä minunkin pitäisi alkaa ´´raapimaan´´ taloani.

    VastaaPoista