tiistai 13. huhtikuuta 2010

Jalle ei tullutkaan vastaan

Sohvi-neiti sai muuttokuormansa pakattua valmiiksi ja keitti jo lähtökahvejakin. Samalla oli tarkoitus kahvittaa Jalle-kulta, jota varten Sohvi oli paistanut aamulla karjalanpiirakoita ja leiponut herkullisen hedelmäkakunkin. - Mutta eihän sitä oikeassakaan elämässä kaikki aina käy niin kuin ajattelee, Sohvi huokaisi ja rupesi riisumaan esilinaansa.  Jalle nimittäin soitti hetki sitten Jalasjärveltä.


Tänään ei menestyvä ja erittäin kiireinen Nukkis & Minin asianajaja millään ehtisi lähteä noutamaan Sohvia, kuten oli kirjeessä vähän lupaillut. Hänellä oli muutamia isoja oikeusjuttuja kesken ja yksi perunkirjoituskin tehtävä vielä ennen iltaa. Sohvin pitäisi vain hypätä junaan, niin hän tulisi asemalle vastaan. "Kaikkine kimpsuineni ja kampsuineni", tokaisi Sohvi väliin.  Jallen mielestä Sohvi murehtii nyt turhaan, sillä kyllä ne asemalla auttaisivat ja neuvoisivat lipunkin ostamisessa.  "Jaa tulenko Seinäjoelle vai Parkanoon vai onkos Jalasjärvellä oikein asemakin?" Sohvi kysäisi happamana.

No, ei siinä mitään, Sohvi leppyi vähitellen ja arveli osaavansa matkustaa itsekseenkin, kuten on aina ennenkin osannut tehdä.  - Vähän turhan mairea tuo mies on, Sohvi pohdiskeli myöhemmin mielessään, mutta päätti joka tapauksessa lähteä Pohjanmaalle.

- Tule nyt Sohvi yläkertaan katsomaan äidin ja isän uutta sänkykamaria, kuuluu Matleena huutavan entisestä vinttikamarista. Matti sai sen tapetoitua aamulla ja kiinnitti äsken kristallikruunun paikalleen.- Oi miten upeaa! Sohvi ihastelee. Mööpelit on jo aikaisemmin hankittu kartanon huutokaupasta ja Kristiina ehti kuin ehtikin eilen ommella uudet lakanat ja oikean kukkaistaivaan sängyn päätyyn. - Harmillista, kun äidin tikkaamaaa täkkiä ei vielä ole löytynyt, mutta onneksi sentään tämä mummin virkkaama paksu villapeitto löytyi aitan perintökirstusta.


- Katso nyt Sohvi, miten hienosti tuo Tiltu Eufrosyyne- tätipuolivainaan kristallikruuna sopii tänne yläkertaan. Matleenan mielestä se on oikein merkki Sohville siitä, että kannattaa lähteä Jalasjärvelle.


- Mutta eikö jo nyt mennä alakertaan kahville, sillä kahvihammasta kolottaa jo kovasti, Matti ehdottaa ja lupaa viedä Sohvin sitten junalle. Matleena aikoo sillä välin siivota salin ja yrittää saada tampuurinkin järjestykseen. - Mutta mihin ihmeeseen me sen eilen huutokaupasta ostamasi antiikkipöydän oikein panisimme. Tulikohan tehtyä virheostos?

2 kommenttia:

  1. Ei pysähdy junat enää Ala-Vallissa, joten Parkanossa tai Seinäjoella pitäisi Sohvi-neidin kyydistä jäädä - ellei sitten käytä matkahuollon palveluita, pikavuorot pysähtyvät kaikki aivan Jalasjärven kirkolla! Toivottavasti se Jalle ei ymmärtämättömyyttään anna töiden mennä onnensa edelle, hyvänen aika.

    VastaaPoista
  2. Huhu kertoo, että Jalle kaivoi jo linjaali(?)rattaat vajasta lähteäkseen Sohvia Parkanon junalle vastaan.

    VastaaPoista