perjantai 24. joulukuuta 2010

Joulutalot

Riemullista joulua kaikille nukketaloystäville!

Tänä vuonna tuli kiire, tai oikeammin sanottuna minä olin niin hidas, että joulu jäi melkein saapumatta nukketaloon. Mattila näyttää tänään tältä (huomaa kanatarha pääsiäisen jäljiltä):


Nostin vain tonttuarmeijan pihalle ja ripustin viulisti-neidin soittamaan. Hyvinhän nuo tulevat näinkin toimeen, vaikka yksi tonttuvaari on ehkä ottanut jo vähän snapseja, kun on kellahtanut pihakiven juurelle. Muuten Mattilassa kaikki hyvin! Tarina jatkuu jossain vaiheessa, samoin bb-nukkepariskunnan kertomus.

Viime vuoden enkelikuoro siirtyi tänä vuonna laulamaan ja soittamaan seimen äärelle, kuten toisesta blogista näkyy. Seimi pääsi hyvälle paikalle kulmahyllylle, josta voimme sitä iltaa istuessamme katsella. Aikaisemmin paikalla oli muutaman vuoden takainen kuivakukka-asetelma, joka jouti lähtemään.

Nukketalot Mattila ja Ylä-Mattila ovat eläneet hiljaiseloa koko syksyn, eikä Villa Sohvissakaan ole tapahtunut paljon mitään. Sohvin kalustoa tosin on "ryöstetty" uuteen taloon:


Tämä uusin ei varsinaisesti ole minun nukketaloni, vaan tytärpuoli on saanut sen joskus pikkutyttönä joululahjaksi. Se oli tallessa ja nostettuna saman piirongin päälle, jossa nyt asuu Villa Sohvin väki. Kun Sohvin ja Jallen talolle piti raivata tilaa, siirsin tämän vain tavaroineen päivineen pois tieltä yhdelle tasolle. Kaikki oli sikin sokin, kunnes viime sunnuntaina toinen perheemme lapsenlapsista, Neiti 10 v. pisti töpinäksi, järjesti ja kalusti tämän uudestaan. Kalustona on talon omat muoviromppeet ja lisää Sohvin talosta. Terassille on  katettu juhla-ateria ja patiolla oli suuri joukko väkeä ulkoilemassa, jonka mies vahingossa tuuppasi nurin. Nyt joulun aikaan on tytölle ilmeisesti lisää ajanvietettä tiedossa tämän kimpussa. - Huomaa vinttihuoneen leijonaperhe!

Tietääkö kukaan, mikä talo tämä mahtaa olla? Lundbytä ei ainakaan enkä oikein saa selvää mittakaavastakaan. Mies ja Neidin isä muistelevat vieläkin sitä jouluyötä noin 20 vuotta sitten, jolloin he hiki virraten kasasivat tämän rakennuksen. Nimikin tälle pitäisi keksiä. Onko ehdotuksia?


4 kommenttia:

 1. Toivon jouluusi rauhaa enkelten
  Rakkautta ja valoa keskelle talven pimeyden
  Vuosi uusi myös olkoon onnellinen
  Täynnä toivoa, iloa ja seuraa rakkaiden!

  Mukava nähdä kokokuvaa talosta. Kaunis talo. Seimikin kaunis, en sille muuta nimeä keksi :)

  VastaaPoista
 2. Ajatuksin siivin luokses tulen,
  vierees hiljaa hiivin tää aatos mielessäin.
  Sua kaulasta nyt otan ja hiljaa rutistan
  sekä oikein hyvää Joulua sulle toivotan!

  VastaaPoista