Majatalo Onnenloukku

Tehän muistatte onnellisen nuorenparin, asianajaja J.P.H Nukkiksen eli Jallen ja nuorikkonsa Sofian, omaa sukua Kråk sekä Jallen äkäisen tyttären Varma-Liisan? Viimeksi kun tapasimme, oli Varma-Liisa ja poikansa Henkka Rinta-Kotsa muuttanut isän ja äitipuolen vaivoiksi näiden komeaan omakotitaloon Jalasjärvelle.

Nyt kävi sitten niin ikävästi, että Jalle-herra sairastui. Hänhän on Sohvi-rouvaa paljon vanhempi ja poismeno on varmaan vain hetken kysymys. Senpä takia Sofian on pakko ankarasti miettiä omaakin tulevaisuuttaan. Onneksi Jalle on vielä tolkuissaan ja hän antaa hyviä neuvoja puolisolleen vastaisen varalle. Jalle teroittaa Sohville moneen kertaan sitä, että ainoa perijätär, tämä Varma-Liisa ei voi mitenkään häätää äitipuolta pois kodistaan ja sitäpaitsi, saahan Sofia joka tapauksessa puolet Jallen omaisuudesta. Näin Jalle sanoo, vaikka Sofia-raukalla ei itsellä ole taloja eikä tiluksia, mutta eipä pariskunta ole tehnyt avioehtoa tai testamenttiakaan.

Jalle on tietysti itsekin huolissaan Sohvin tulevaisuudesta. Nyt kävi kuitenkin niin onnellisesti, että naapuritontille hotellirakennusta rakentava rakennusliike teki konkurssin. Asianajajamme tarttui heti tilaisuuteen ja osti keskeneräisen pytingin Sohvin nimiin. "Älä kuitenkaan rupea havittelemaan mitään hotellia, vaan tee tee tästä mukava majatalo, jolla voit sitten pistää rahoiksi." Näin se Jalle-kulta sanoi, kun pariskunta yhdessä kävi katsastamassa rakennustyömaata.Majatalo Onnenloukun vieraat ja henkilökunta:
johtajatar Sofia
respan tyttö eli päiväportieri Linnea Borealis
piikanen Hanna
miespalvelija Eelis
kauppanuevos Maunu Hakku
neiti Valvatti Nuotti
eläkeläiset Märta ja Sigurd Hoppenpoppeli af Helsinge
koira Oskar
aasi Petteri

1 kommentti: