torstai 26. kesäkuuta 2014

Majatalo Onnenloukku

Nyt Sohvi päätti, että tämä peli ei enää vetele - majatalo kerta kaikkiaan on nyt muuttovalmis. Talon nimi on Majatalo Onnenloukku ja senkin Sohvi päätti silmänräpäyksessä. Kaikki huoneet on jo varattu pitkäaikaisilla täyshoitosopimuksilla. Keittiötä ja pestiloja tosin eivät viralliset tarkastajat kai vielä ole käyneet syynäämässä, mutta Sohvi luottaa siihen, että aviomies Jalle hoitaa asian.

Sohvi tilasi valokuvaaja Tötterströmin oikein Vaasasta asti kuvaamaan huoneita, mutta taisi äijä olla sen verran tuiterissa, etei oikein työstä tullut mitään. Paras oli itse ottaa kuvat, arveli Sohvi-rouva, vaikka eihän kaikki vieläkään ole kunnossa. Kun se kauppaneuvoskin tulla törähti eilen. Hän uhkaili ensin muuttavansa kokonaan muualle, mutta leppyi sitten Jallen konjakkilasin ääressä.

Kauppaneuvos aikookin vuokrata kokonaisen kerroksen! Sohvi oli siinä käsityksessä, että kauppaneuvos oli jos vararikossa niin ainakin sen partaalla. Olisikohan äijä käynyt pelaamassa, vai mistä rahat ovat siunnantuneet?  Sohvin piti heti soittaa Jalle paikalle ottamaan asioista selvää.


Tämä kauppaneuvos Maunu Hakku tuli vallan seurueen kanssa. Koira on jotain, mitä Sohvi ei ollenkaan ollut ajatellut majataloonsa. "Hys, hys", sanoi Jall, joka oli jo ehtinyt tentata kauppaneuvosta. "Tottahan me voin kiltti Igor vieraaksi otetaan." Seuraavaksi kauppaneuvos esitteli miespalvelijansa Eliaksen. Olipa sitä elukka tälläkin mukana. Se oli kylläkin tehtävä heti selväksi, että palvelija saa petata oman sänkynsä vessan eteiseen.


Viimeisenä, vaan ei vähäisenä, taloon asteli vanhempi rouvasihminen, joka kertoi olevansa neiti Valvatti Nuotti nimeltään. Hänen ja kauppaneuvoksen huoneen väliin ei pidä rakentaa ovea, sillä Neidillä oli jo muuttokuormassaan japanilainen sermi. Verhoista hän kertoi esittävänsä tarkat vaatimkset myöhemmin, samoin petivaatteista. Matto saa kelvata sellaisenaan.


Ei ihme, että Sohvi-rouva pyörtyi keittiössä.


3 kommenttia:

 1. No olipas kauppaneuvoksella väkeä mukanaan :)

  VastaaPoista
 2. Juu, vielä on vähän epäselvää, miten hän yhtäkkiä noin vaurastui.

  VastaaPoista
 3. Kiva nimi Onnenloukko. Jopas kertyi iso joukko asukkaita majataloon.
  Toivottavasti Sohvi-rouva tuosta tokenee takaisin koivilleen ja pääsee huushollaamaan päivällistä :D

  VastaaPoista