tiistai 26. tammikuuta 2010

Kalustotehtaalta, iltaa

Olen tänään värkkäillyt tuvan ja tampuurin kalusteita. Kalustosuunnitelmat taisivat muuttua viime yön pimeydessä. Olen saanut tosi monta ahaa-ideaa juuri ennen nukahtamista, kun hetken mietiskelen tämän hetken rakkainta harrastustani ja iloitsen pienistä näpertelyistäni.

Yritän saada tehtyä tampuurista yhdistetyn eteis-kirjastohuoneen, jos vain jotenkin saan vielä ängettyä lukutuolin kapeaan huoneeseen. Kiikkustuoli olisi valmiina, mutta se vie ehkä liikaa tilaa. Suunnitelma B on sitten nahkanojatuolin tekeminen. Kirjahylly sinne joka tapauksessa on jo tulossa, toinen asia on se, ovatko tekemäni kirjat liian suuria. Hyllyn liimaukset ovat vielä kuivumassa, joten en vielä kuvannut sitä.

Saan pidennettyä tuvan väliseinää hyllyn leveyden mitalla. Nyt tiskiallas mahtuu kunnolla ja sen viereen tulee saman tapainen työpöytä-kaappi kuin peräseinällä jo on. En tee ovia tähänkään kaappiin, vaan molemmissa on jo valmiiksi ommeltuna ruutukangasverhot ja sisällä yksi hylly. Tämän uuden kaapin istutan seinän korkuiseen lokerikkoon, tarkemmin sanottuna sen eteen eli vähän huijaten. Kaapin maalaus epäonnistui rumien teippien ansiosta eli sitä pitää vielä kohentaa.

Pyyheliinateline on edelleen suunnitteluasteella. Paikka ja ideoitakin on valmiina, mutta huomasin jo sahanneeni pienen rautasahani kieroksi, joten täytyy ehkä miettiä pehmeämmän materiaalin käyttöä. Silloin voisin saksia jotain kuviokaartakin telineen ylälaitaan.

Eilen tein vähän mini-käsitöitä: yhden leivinliinan ja tampuuriin laskoskaihtimen. Tänään ompelin ruutuverhot uuden kaapin oviaukkoon. Kangasta on riittävästi, hyvin hyvin riittävästi. Teen siitä varmaan vielä tupaan verhot, mutta sitten ei yhtään enempää tähän tupaan "talouskoulun essukangaskuosia". Pidän periaatteena päärmätä kaikki verhot ja muut tekstiilit ihan kuin oikeat isotkin vastaavat kappaleet. Kun en kuitenkaan osaa / jaksa / näe pistellä näkymättömiä pistoja, niin kätteni jäljet näkyvät oikein komeasti kaikissa kuvissa!

Huomenna menen silmälääkäriin, joten askartelut voivat jäädä vähiin.

2 kommenttia:

  1. Mulla on rakennustyö seisonut koko viikon, työpäivän jälkeen ei flunssainen vaan jaksa tehdä mitään - paitsi roikkkua netissä. :) Kauhean kiva siksi lukea muiden töistä.

    Minä kokeilen neuloa ikkunaverhoja - katsotaan, mitä siitä tulee! Ja sitten mittaan, josko lähettämäsi sininen pitsi riittäisi verhoiksi saliin..

    VastaaPoista
  2. Pitsiä on vielä jäljellä vaikka miten paljon, ainakin kymmeneen verhoon. Ilmoittele paljonko tarvitset lisää, niin lähetän mielelläni. En nimittäin ajatellut tehdä kymmentä mökkiä.

    VastaaPoista