torstai 28. tammikuuta 2010

Kiva saada uusia kavereita!

Tervetuloa taloon! Oikein sydäntä lämmitti, kun huomasin taas tänäänkin lukijakunnan lisääntyneen yhdellä. Toivottavasti viihdytte täällä! Tässä kuvia eilisistä aikaansaannoksistani:Ensin kuva kylpyhuoneen laskoskaihtimesta. Löysin kätköistäni myös pyyheliinatelineen, jota mallasin tuohon etualalle. Muualle se ei mahdukaan, mutta ratkaisee sen, että en oikein keksinyt pyyhekoukuille paikkaa. Ei ole vielä tosin pyyheliinojakaan.

Sitten siirrytään alakerran tampuuriin. Siis eteiseen. Oikeasti en kutsu meidän oikeaa eteistämme tampuuriksi muuta kuin poikkeustapauksissa. Tambur? Näin sitä mummin sukulaiset kutsuivat, samoin miehen vanhemmat.
Vähän riemunkirjava tästä tuli. Seinälle täytyy tehdä vielä jotain, ehkä maalata muutama taulu seinän peitoksi tai ommella ryijy päälle. Olin malttamaton kasaamaan sen valmiiksi. Jännä miten vasta valokuvasta huomaa virheet. Tuokin liitoskohta kirjahyllyn ja seinäkkeen välillä näytti ihan siistiltä siihen asti kunnes näin sen tietokoneen ruudulta.

Päivän uutuutena on aamulla paikalleen liimattu kirjahylly ja etuseinäke sekä peili. Se on irrallaan rappusten vieressä. Kolmeosainen peili peittää rappujen taakse jäävää koloa. Se taas oli pakko jättää, sillä huolimattomuuttani en hoksannut, että ylimmältä rapulta pitää päästä nousemaan tuonne porraskaappiin.
Tarkkasilmäinen ehkä huomaa kaapin saaneen uuden katon ja ovi kahvan. Kaapissa on myös voimistelutanko vanhenevalle isäntäparille. Oli yksi hajonnut Aarikan rintaneula, jonka liimasin katoksi.

Joko etualalle tai vaihtoehtoisesti kirjahyllyn ja peilin väliin kaavailen vaatenaulakkoa. Tuo omituinen nauha etuseinässä oli heti virhe, mutta penteleen tehokkaan Pirkka-liiman ansiosta sitä ei enää saanut irti. Voi olla, että maalaan koko levyn jossain vaiheessa. Mustaksi?Tuvan nurkka on nyt tällainen. Yritin tehdä hyllyköstä vanhan näköisen, mutta mitä enemmän yritin, sitä pahempi siitä tuli. Ehkä sekin vielä paranee, kun täytän hyllyt värikkäillä purkeilla ja astioilla. Juhlaserviisi ei oikein sovikaan tupaan.

Tämän etualalla olevan pillerirasia-kaapin teon selostinkin jo eilen. Päällikannen kaksi levyä on liimattu kaappiin kiinni, mutta takakappaleet vain hyllyyn ja ne lepäävät samalla korkeudella etulevyjen kanssa. Näin voin vetää kaapin ulos. Minun työkaluillani näiden hyllyjen irrotus ei olisi onnistunut siististi. Sen huomasin kirjahyllyä ja peiliä tehdessäni.

Leivinliina ja taikinavati odottavat pöydällä innokasta leipuria. Askarteluni ei ole vielä sillä asteella, että leipoisin pikku kakkusia. Tilasinkin jo valmiin täytekakun tupaantuliaisia varten... Kun nyt ensin teen pöydän ja kalustan toisen kerroksen salin vieraita varten.

1 kommentti:

  1. Kivasti olet löytänyt ratkaisuja talosi sisustamiseen. Näyttää tosi mukavalta.

    VastaaPoista