tiistai 12. tammikuuta 2010

Kelvoton tapetoija

Yritin liimata vanhaa tyynyliinaani nukketalo Ylä-Mattilan tuvan tapetiksi. Ei onnistunut. Mies ehdotti vanhaa kunnon perunaa ja toiseksi vaihtoehdoksi maitoliimaa. En tiedä onko maitoliimaa enää olemassakaan, mutta muistin heti sen ja harvasidoksisten juuttisäkkien hajunkin, kun isä paikkasi niitä. Tai olivatkohan ne juuttisäkkejä, oikeastaan en tiedä.

Minun liimani oli tavallinen Pirkka Yleisliima, jonka pitäisi liimata mm. kangasta. Ehkä nukketalon seinä on liian vaativa kohde tai ehkä laimensin liimaa liikaa. Huomenna on uusi yritys, aloitan sen perunan keittämisellä. Perunanpuolikas oli 50-luvulla taattu liimapuikko. Samalla ehkä tutkin kertaalleen vielä tilkkuvarastoni. Tämä beige lempityynyliina taitaa sittenkin olla vähän haljun värinen. Tai ehkä maalaan tai vanhennan pikkuhyllykön vielä okrasta vaaleammaksi tai kokonaan toisen väriseksi?

Haimme matkahuollosta valtavan paketin. Sen tärkein artikkeli oli viiden kilon pussi paljon mainostettuja bilteman sytytystikkuja. Nyt kyllä riittää raaka-ainetta muutaman talon kalustuksiin ja rappusiin! Kun netistä ei kannata ostaa muutaman euron tikkuja, jos rahti on moninkertainen, niin tulin ostaneeksi vähän muutakin, mm. kätevän ja hyväksi havaitsemani puutarhan työpenkin, siis sellaisen jonka päällä voi joko istua tai olla polvillaan kitkemässä.  Ostin myös kasvihuoneelle istutuspöydän, jonka ensimmäinen ja ehkä ensisijainenkin käyttötarkoitus on olla pieni työpöytä näille näpertelyille.

2 kommenttia:

 1. Hei! Useikin olen Blogissasi jälkeä jättämättä vieraillut, ja tänään ensi kertaa piipahdin tähän nukkekotiblogiin.Ja kuinka ollakkaan innostuin kommentointiin.
  Tapettien liimauksen kanssa taistelet...mutta vika ei varmaankaan ole sinussa, vaan liimassa.
  Oma kokemukseni Pirkan yleisliimasta on hyvinkin negatiivinen, eli mielestäni se on poikkeuksellisen huono Pirkka-tuote.
  Itse juuri joulun alla liimailin runsaammimkin kangasta puu, tai vaneri alustaan(päällystin puisia laatikoita Marimekko-kankaalla) käytin Eri-keepperiä ja hyvää jälkeä tuli. (Ensin vain liima tasaisesti pintaan ja sitten kangas, ja siinä se.(Aika ohut, mutta tasainen kerros liimaa riittää)
  Kannustavin tapiseeraus-terveisin! ÄlKoo

  VastaaPoista
 2. Kiva kun jätit jälkesi ja veilä hyvän neuvonkin. Tervetuloa toistekin! Taidankin ostaa ison pullon Eri-keeperiä, vaikka nyt sainkin juuri tuolla sinun menetelmälläsi ihan siedettävän tuloksen. Taisin eilen laimentaa liimaa liikaa, nyt sivelin sen pensselillä sellaisenaan.

  VastaaPoista