sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mattila siirtyy tietokoneaikaan

Nyt tuli Mattilankin emännälle tietokone! Matleena nimittäin osti itselleen sievän läppärin, jota voi kuljettaa mukanaan vaikka vanhusten luo, sitten kun nämä aikanaan kotiutuvat maailmalta. Silloin on mukava vaikka katsella käsityöohjeita yhdessä Kristiina-muorin kanssa.

Matleena kiinnitti erityisesti huomiota tietokoneen ergonomiaan. Näyttöruutu on tarpeeksi suuri ja näppiskin pehmustettu, kuten kuvasta voi havaita. Hiiri ei kuitenkaan toiminut heti halutulla tavalla ja sen takia kuvassa onkin pelkkä johto.


Vaikka Matleena on valistunut nainen, on hänelläkin vielä kovasti opettelemista ennen kuin tietokoneen uusimmat salaisuudet aukeavat. Onneksi naapurin taksikuski-poika on luvannut kurssittaa vaikka koko talon väen!

Samalla kaupunkimatkalla Matleena osti komeasti kukkivan jättiläis-gerberan. Kasvi sijoitettiin aulan ovipieleen, jossa kaikki pääsevät sitä ihailemaan.

Vanha pari muuten ilmoitteli tulevansa ehkä jo pääsiäiseksi kotiin. Sen takia Matleenalle tulee kiire siivota sekä päätalo että Ylä-Mattila pääsiäiskuntoon. Onneksi Kristiinan vanha helsinkiläisystävätär Sohvi sattui soittamaan. Sohvin isältään perimä diverssikauppa Kirjain, Romu ja Rätti on taloyhtiön putkiremontin takia suljettava ja Sohvi pyysi päästä maalle evakkoon. (Entiseen aikaan liikettä olisi kutsuttu osto- ja myyntiliikkeeksi, mutta Sohvilla on aina ollut taipumusta hienosteluun.)

2 kommenttia: