lauantai 31. heinäkuuta 2010

Timpuri lähtee lomalle

Jalle piti eilen vakavan puhuttelun timpuri Mäkelälle, jonka apupoika oli ryhtynyt itsensä asianajajan parhaisiin viineihin ja nuoruuden kokemattomuuttaan  tainnut - voi kauhistus - ehkä oksentaakin Sohvin silkkimatolle. Häpeä on suuri, sillä apupoika oli omalta kylältä, se Ala-Raitin Eero-poika, joka oli häissäkin passarina. Mitähän Ala-Raitin vanhaemäntäkin tästä nyt ajattelisi, jos kuulisi?

Mäkelä otti nuhteet niin tosissaan, että arveli kiukkupäissään lopettavansi saman tien koko Villa Sohvin remontin. - Ei sentään, sanoi Jalle, ei pidä ylimitoittaa häpeäänsä, varsinkin kun Mäkelällä on vielä koko keittiöremontti tekemättä. Missä muuten ne kaapitkin viipyvät? - Lomilla ovat Kööki-kitsenin pojjaat, kivahti siihen Mäkelä, en kai minä kaapeiksi muutu? Ja koko kesän olen täällä raatanut ja tuomarilta tulee vain huutoa ja haukkua.

- Nyt saakin Mäkelä lähteä lomalle, oikein pakkolomalle ja luonnollisesti ilman korvausta, mutta ensin saa pesettää Sohvi-rouvan silkkimaton ja pitää kurinpalautusta nuorelle Eerolle. Ettei vain ole varkaissakin käynyt? Jalle melkein hyppii tasajalkaa kiukusta, mutta onneksi Sohvi tulee rauhoittelemaan. - Eiköhän nyt juoda kupposet kahvia tuolla terassilla ja sitten Mäkelä järjestää pojankoltiaisen kotiinsa. Kyllä siellä Ala-Raitin väki pitää pojalle oman saarnansa. Ja olihan täällä talonvahtina se naapurin Aukusti, joka piti niin hyvää huolta hevosistakin. Ei tänne varkaita ole päässyt. Minäpä haen häistä jääneitä pikkuleipiä Aliisa Matikaisen varastosta ja keitän äkkiä kahvit tuolla vinttikerroksen hellalla.


Kun joudumme hetken aikaa odottamaan Kööki-kitsenin keittiökaappeja, ehdimme tutustua uuteen ystäväänkin, joka on Aito Blodi. Tässä hän esiintyy vielä lainahepenissä:


Aito blondi on työssä käyvä tyttö, joka tuskin esiintyy toista kertaa näin mauttomissa rynttyissä. Nimikin hänellä on: Marja-Liisa Eufemiia Otiilia Tuliaho. Naiselta ei tietenkään mennä utelemaan ikää, mutta vaativiin markkinointitehtäviin ei oteta ala-ikäisiä paitsi ehkä missejä. Neiti T-aho ei ole missi, mutta muuten simpsakka neiti ja kauppakorkeakoulun tietääkseni suorittanut. Tai sitten jonkun muun koulun.

1 kommentti: