tiistai 31. tammikuuta 2012

Talo edistyy, vähän

Kyyhkylä eli Rintamamiestalo numero 2 on nyt tässä vaiheessa:

Kaikki maalausvirheet näkyvät kameran silmän läpi, vaikkei oma silmä niitä erota. Harjakaisia ei vielä ole vietetty, vaikka yhtä ja toista muuta onkin jo tehty. Alakerrassa on suuri tupa, johon teen leivinuunin ja puuhellan, sillä Kyyhkylässä tietysti eletään vaatimatonta sodan jälkeistä aikaa. Eteisen takana on pieni kammari, johon tulee pönttöuuni.

Tein sen ratkaisun, että päällystin sekä ulko- että sisäseinät osina. Ulkolaudoitus syntyi kätevästi aaltopahvista. Ikkunanpokat ja "lasitkin" oli näppärä liimata irto-osiin. Meinasin tehdä tuplaikkunalasit, mutta laiskuus voitti. Sain maalikaupasta pienet jäännöspalat oikeaa muovimattoa, mutta sitä en vielä ole leikannut.Myös tapetit ovat oikeita tapetinpaloja. Katto on vielä maalaamatta.

Mutta kyllä oli hankala yksin kiinnittää noita seiniä toisiinsa nyt kun seinät oli tapetoitu ja sitä ennen jo maalattukin. Mies kieltäytyi jyrkästi auttamasta ja kun mulla ei ole kolmea kättä, niin ei ole kolmea kättä. Erjan ohjeet olivat selvät ja hyvät, mutta osien liimaukset eivät minulta onnistuneet ollenkaan. Osat ovat nyt joka tapauksessa kiinni toisissaan enkä aio mitata, miten suorassakulmassa seinät ovat.

4 kommenttia:

 1. Tulinpa heti katsomaan. Mistä nuo ikkunapokat on tehty? Ulkoseinät on hienot. Minun toinen talo tulee varmaan olemaan jokin mielikuvituksen tuotos. Tuo mitä nyt teen niin on jotenkin ´´hankala´´.

  VastaaPoista
 2. Ikkunanpokat on liukaspintaista pahvia, jonka maalasin ruskealla petsivärillä.

  VastaaPoista
 3. Talosta tulee upea!Kiva seurata talon "etenemistä" Hauskaa viikonloppua

  VastaaPoista
 4. Tulin tänne lueskelemaan näitä alkuvaiheen rakennusvinkkejä, jotta välttyisin mahdollisesti pahimmilta mokilta oman tupani (talo 90) kanssa. Teen sitten vaikka ihan omia ja uusia... :D Blogia ei vielä ole, mutta eiköhän tässä sellainenkin lähiaikoina kyhätä itselle muistikirjaksi.

  t. talo-90

  VastaaPoista