maanantai 9. tammikuuta 2012

Tyhmä timpuri

Tämä timpuri on nyt muutamana päivänä tapetoinut Kyyhkylän seiniä. Ajattelin, että irtonaisten levyjen tapetointi on helpompaa kuin kasatun talon seinien päällystäminen. Ei pitäisi olla liian ahkera.

Nimittäin kun samalla vauhdilla leikkasin ulkoseinien vuorauslevyt eli seinien kokoiset aaltopahvilevyt, venytin aallot kynnellä suoraksi ja maalata rätkäytin ne heti perään, niin osoittauduin Tyhmäksi Timpuriksi. - Väärin sammutettu, sanoi mies. Olisi kuulemma pitänyt ensin liimata pahvit seinään, sen jälkeen pohjamaalata ja vasta sitten vetää vaaleankeltainen talomaali päälle. Käppärät aaltopahvit eivät kuulemma edes liimalla suoristu. Mistäpä minä sitä olisin tiennyt enkä katsonut asiakseni joka asiaa mieheltä kysyä. Pohjamaalia kyllä harkitsin, mutta kun sitä ei ollut talossa, niin sutaisin varsinaista maalia sitä paksummin, jonka kyllä itsekin totesin aika pian virheeksi.

Vähän tekisi mieli kokeilla maalattujen pahvien liimaamista, mutta toisaalta perherauhan nimissä voi olla parempi kuunnella viisaamman neuvoja, etten sanoisi totella. Aaltopahvia nimittäin jäi isomman talon remontin jäljiltä niin iso rulla, että sillä minä päällystän yhden Rintamamiestalon moneen kertaan ja vielä lisäksi monta tulevaa nukkistaloa. Lisäksi mies saakoon runsaasti kiitoksia avusta ja neuvoista ja ennen kaikkea työkaluista, jolla hän on talontekijän varustanut. Jouluna tuli vasara, sähkösakset (mainiot!), pieniä nauloja ja ruuveja sekä vekotin, jonka nimi saattaa olla naulain. Joskus tuntuu kuin mies olisi yhtä innostunut, vaikkei voi sitä oikein näyttääkään ja on siksi ehdottomasti kieltäytynyt tekemästä rakentamispuuhia.

Sattuneesta syystä tästä aiheesta ei nyt tarjoilla kuvamateriaalia.

1 kommentti:

  1. No voi sunnsutari ja räätäli. Mitähän kommelluksia minäkin vielä teen taloni kanssa. Mitenkä... jos sen pahvin maalaisi toiseltakin puolelta niin oikenisiko se sitten?

    VastaaPoista