perjantai 8. helmikuuta 2013

No tulihan se vuokralainen

Mamma oli jo melkein heittänyt toivonsa uuden vuokralaisen suhteen. Tavaroita on kyllä toimitettu, mutta vuokranmaksajasta ei ole tietoakaan. "Olisha tää meijä vinni ollu hyvä omaskii käytös. Sie vaija olisit sen voinnu laittaa kuntoo, nii et vaik sie isse oisit muuttannu sinne makkaamaa. Tai miksen mieki, jos siun jalkais ei kestä kapuamist ylös kapeit portait." Näin se mamma eli Uotisen Anni aamulla puheli isälleen Vaijalle. Mutta nyt ei ollut vara valita, sillä se oli vuokralautakunta, joka vuokaralaisen pakotti ottamaan.

Mamma ja vaija ovat jo tehneet kaikenlaisia hankintoja, kuten sen Porin Matinkin, niin että sopisihan sitä pian muuttaa taloon ja alkaa maksaa vuokraa. Raha ei tosiaankaan tekisi pahaa, sillä yläkerran portaisiinkin meni rahaa ja tavaraa, eikä ovet vieläkään ole kunnoassa. Vaija mietti jonkin aikaa, pitäisikö alakertaan laittaa toinen ovi, että vuokralainen saisi kulkea omia aikojaan yläkertaan. Mamma oli sitä mieltä, että jos ei leskivaimon omat tai vieraiden kulkemiset kestä päivänvaloa, niin sopii hakea kortteeri muualta.

Onneksi mamma sai nyt kunnollisen kylmäkomeron rappusten alle. Oviaukko vain on kovin ahdas, mutta eipä sinne sisälle tarvitse kenenkään änkeytyäkään, mamma arveli. Kahdelle hyllylle kuitenkin mahtuu ainakin maidot ja voit, mikset lihapottikin.Tänään iltapäivällä, kuin tilauksesta leskivaimo Taimi Hiiroinen - Ikonen vihdoinkin tulla körötteli poikansa kanssa pihaan. Reessä oli mukana monta tavaramyttyä, vaikka osa oli jo tullut etukäteen Kyyhkylään.Kyytimiehenä oli pitäjän suntio, sillä totta kai kanttori-urkurin piti ensin käydä kirkolla tarkistamassa työolosuhteensa ja tervehtimässä esimiestään kirkkoherraa.

"Sehä olkii hyvä, et meijä vaija lämmitti eilen teijänki huoneet, nii et työ saatte nyt kaikes rauhas käyvä uuteen kottiin. Nii et tervetulloo vaan", toivotti mamma. - Meilt työ saatte ostaa maijot ja muut mitä tarviitte näin alkuun.Mie jo pyöräytin teil vehnäsarvii ja pian saan piirakat uunist."


"Mikä se tään nuoren miehen nimi on?"
"No, sano nyt, Voitto Armas, tätille nimesi ja ikäsi, kehotti lapsen äiti.
"Voitto Arlmas, viis vuatta".

3 kommenttia:

  1. Sanos muuta, Hannele. Jännityksellä odotan, millainen veijari se tämä Voitto Armas on.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että vuokralaisetkin ilmestyvät eikä vain tavaroita ja tulee varmaan elämää ja menoa, kun on pientä väkeäkin tulossa.

    VastaaPoista