tiistai 29. lokakuuta 2013

Seinät pystyssä

Majatalo on nyt kasassa. Tässä se on, vielä sukkahousuilla tuettuna. Toivottavasti liimaukset pitävät senkin jälkeen, kun pirkkaniksit on poistettu. Alakerrassa vasemmalla on eteinen, keskellä ruokasali ja oikealla keittiö. Yläkertaan kiivetään portaita pitkin sitten joskus, kun keksin miten minä en sievästi näperrän. Kakkoskerroksessa on pieni seurustelunurkkaus, josta johtaa joskus ovi parvekkeelle. Keskelle tulee kylpyhuone ja kauppaneuvos-poloisen pikkuinen huone. Vuokralainen tulee oikeanpuoleiseenkin huoneeseen.


Vintille tulee talon toinen vessa ja suihku, keskelle ja oikeaan laitaan asuinhuoneet, jos korkeus riittää. Täytyyhän majatalossa olla huoneita! Huomaa ikkunoiden tuplat, välissä on vanua ja kuiviakukkia.Kävihän siinä muutama käpykin, kuten rakennuspuuhissa tuppaa käymään. Kun oli niin kova kiire saada talo kasaan, niin en älynnyt tai siis enää muistanut, että oviaukot olisi pitänyt viimeistellä ja olisi varmaan ollut helpompi kiinnittää verhotangotkin ennen kasaamista. Olihan ohjeissa maininta kummastakin, mutta kiire mikä kiire! Ja olinpa liimannut vintin lattiamatot väärälle puolelle. Kaksi muovimattoa lähti nykäisemällä irti, mutta olin tehnyt huolellista työtä kolmannen huoneen lattian kanssa: "kaakelilattia" on nyt katossa ja pysyy.

Että tämmöinen siitä tulee. Kun Sohvi sai rakkaalta Jallelta tämän talon lahjaksi ja vanhuuden varaksi, niin Jalle sai kunnian antaa talolle nimen. "Iloisen lesken majatalo", niin se Jalle-mokoma päätti!


3 kommenttia:

 1. Nuo ikkunoiden välissä olevat koristeet ovat hauskat. Muistan tuollaisia nähneeni jossain lapsena ollessani.

  VastaaPoista
 2. Ihana talo ja kertakaikkisen hieno idea nuo kuivakukat ja pumpulit. Noinhan vanhoisa puutaloissa aina oli ennenvanhaan.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä näyttää hyvältä - ja pysyi kasassa! :)
  Ihanasti koristellut ikkunat.

  VastaaPoista