maanantai 4. marraskuuta 2013

Vähän tänäänkin

Iloisen lesken majatalo edistyi himpun verran tänäänkin. Sain ihanan pienen suklaakonvehtipakkauksen (söin jo kaikki, kiitos kysymästä, ne olivat maultaan ja ulkonäöltäänkin fantastisia). Kellot kilahtivat heti päässäni: tästä toosastahan voisi saada sopivan kokoisen peitteen porrasaukon päälle. Ja näin oli. Aukko on nyt tukittu ja kylppäritaso on hivenen huonetta korkeammalla. Pitää vielä miettiä ja suunnitella näkösuojaa, sillä kukapa majatalon asukkaista haluaa istua pöntöllä, jos siihen on suora sihti seurusteluhuoneesta. En viitsinyt kuvata keskeneräistä.

Koska majatalon pitäjä on vanha tuttu, vanhempi rouva Sohvi, jonka seikkailuista voi itse kukakin lukea sivupalkin sivuilta, niin missään tapauksessa en tee modernia spaata ja muuta hömpötystä. Suihkukaappi pitää olla ja vessanpytty, peili ja pieni kaappi. Ne tykötarpeet jo ovatkin valmiina. Ja lattialla on ehdotttomasti rehellinen muovimatto, joka on helppo pestä ja kuivata, sen käski Sohvi mainita.

Nyt kun isoon kakkkoskerroksen tilaan ei tarvitsekaan varata kylpyhuonetta, päätti Sohvi tiedustella, mikä on kauppaneuvoksen taloudellinen tilanne. Haluaako hän isomman lukaalin vai riittäisikö esimerkiksi pienempi vinttikamari? Kauppaneuvos lupasikin tulla oikein paikan päälle katsomaan huoneratkaisuja. Nyt hänellä onkin aikaa, kun firma teki konkurssin. - Sohvi arvelee, että hänellä voisi olla muuan vanhempi pariskunta tiedossa, joka saattaisi olla kiinnostunut asunnosta.

Tämä Sohvin talo ei ole perinteinen majatalo, josta asukkaat tulevat ja menevät niin että ovet ryskyvät. Ei, Sohvi-rouva haluaa pitempiaikaisia vuokralaisia, ollaanhan sentään vakaassa Jalasjärven pitäjässä ja eletään niitä aikoja, jolloin kunnan talous oli erinomaisen hyvässä kunnossa.

Tästä seurustelunurkkauksestaan Sohvi ei mitenkään olisi halunnut luopua, mutta Jalle-kullan mielestä käytännöllisyys ennen kaikkea ja varsinkin taloudellisuusnäkökohdat. - Isosta kamarista saa aina paremman rahan kuin pienestä kopista. Se on sitten toinen asia, onko konkurssin tehneestä kauppaneuvoksesta niin ison huoneen maksajaksi. Näin sanoi Jalle, Sofian asianajaja-avioimies.


- Ja onhan se mukavaa, kun sitten aikanaan pääsee kylpyhuoneesta ja seurusteluhuoneesta suoraan parvekkeelle, Sohvi lisäsi.

1 kommentti: