keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Katsotaanpa mitä tänne kuuluu

Majatalon Sohvi-emäntä on oikein tyytyväinen. Talo alkaa olla valmis, mutta tuskin asukkaat vielä joulua pääsevät tänne viettämään. Katsotaan nyt...


Pieniä takaiskujakin on  sattunut. Rakennusmiehet, ne mokomat, pudottivat maan tasalla rakentamansa parvekkeen kiinnitysvaiheessa maahan ja tietäähän sen, kuinka siinä kävi. Äijät katosivat kuin tuhka tuuleen ja olivat vain Jallelle maininneet, että tulevat joulun jälkeen takaisin.

Alakerrassa on resepsuuni ja sen takana pieni seurustelunurkkau, jossa on kaksi mukavaa nojatuolia vaikka iltapäivähömpsyjen nauttijoille.


Resepsuunista pääsee suoraan isoon ruokasaliin, jonka takana on keittiö.Sohvi kokeilee pöytäliinaa työpöydälle, mutta ei se oikein taida tämmöiseen laitoskeittiöön sopia. Pikkupiika tutkii uutta induktioliettö ja kiiltävää tiskipöytää. Jääkaappikin on jo paikallaan, mutta astiat eivät ole vielä tulleet tukusta, josta Jalle ne tilasi.

Onneksi matot on sentään jo tulleet, mutta paljon puuttuu vielä: petivaatteet, ikkunaverhot, taulut seiniltä. Asukkaat ovat käyneet jo hermostuneinakin katsastamassa tulevia kämppiään, mutta Sohvin on pakko rauhoiutella heitä. Ensin pitää saada paikat kuntoon!

3 kommenttia: