lauantai 9. tammikuuta 2016

Aherrus jatkui tänään

Nyt Kyyhkylän asukkaat voivat ruveta jo asumaan talossaan. Veranta tosin on vielä irrallaan, mutta muuten huoneet alkavat olla kuosissaan. Koko loppuiltapäivä siinä menikin. Tuon narun voin varmaan poistaa; huomaan sen aina vasta kuvausvaiheessa. Roikotin siinä aikaisemmin talon numeroa, joka on nyt liimattu seinään.

Yläkerran vuokralainen sai häkkilinnun, vaikka matot vielä puuttuvat.  Rouva taitaa olla muutenkin vähän huithaapeli, kun ei ole ruokapöytääkään hankkinut? Vasemman huoneen takaosassa tuon naulakon takaa on "käynti" portaisiin. Muuten huone on enemmän keittiön tapainen, vaikka vuokralainen halusikin kampauspöytänsä ainakin vielä tässä vaiheessa siihen. Huomaa seinän vierellä oleva Porin-Matti, joka tosin jää vähän varjoon. Kuvaa saa vähän suurennettua.  Perheeh ruokahuusholli näyttää aika vaatimattomalta, joten ei ihme, että poika käy vähän väliä Mamman luona kylässä.

Toisessa huoneessa on pönttöuuni ja sekä äidin että pikkupojan sängyt ja rouvan urut, joita on mukavampi soittaa, kun ei vedä rappusista kylmää. Sänky on vielä petaamatta.


Alakerrassa on oikein "sähkövalot" eli perähuoneiden kattoihin kiinnitetyt paristokäyttöiset ledit. Mulla oli kolmaskin ledilamppu, mutta se ei toimi. Jaa, tämä näyttääkin olevan tuvan katossa. Leivinuuni ja hella ovat paikoillaan ja perällä on, jos näkyisi, mamman työpöytä ja ompelukone. Mamma varmaan pitää sänkyään ihan seinän vieressä, kun sitä ei näy. Tai sitten hänellä on vanhanaikainen pukkisänky, joka korjataan päiväksi pois. Leivinuunin päällä on taikinatiinu, jonka mamma sai kuljetettua evakkoreessä. Kun taloon ei vesi tule eikä mene kuin kantamalla, näkyy ovipielessä olevan iso vesisanko. Laskimpäri varmaan on ikkunan alla olevassa kaapissa.


Peräkamari kuitenkin pitää talossa olla. Ja takka on hyvä olla lämmittämässä. Verhot jäivät vähän lyhyiuksi, mutta nythän on pula-aika ja paremmat verhokankaat vielä, jos ei kortilla, niin ainakin vaikeasti saataville.


Mamma kirjaili joskus nuoruudessaan tämmöisen seinävaatteen. Kirstussa säilytetään varmaan liinavaatteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti