torstai 29. huhtikuuta 2010

Häätakki jo tekeillä?

Sohvi sitten kävi eilen ajelulla päätään selvittämässä ja asioita miettimässä. Tytärpuolen ilmaantuminen maisemiin ottaa edelleen koville, eikä Sohvi sitä aio heti unohtaakaan. Tiedä, vaikka olisi vain perintöjä kärkkymässä, kun minusta kuuli? Sohvi miettii.

Jalle lähti aamulla kräätärille takkia teettämään. Tulisikohan siitä perätä häätakki? Vaatturimestari tässä huomauttaa, että on kovin vaikea löytää Jalasjärveltä sopivaa takkikangasta, varsinkin kun sen pitäisi mallata yhteen Jallen rakkaan mustan, komeasti kirjaillun liivin ja vanhan lierihatun kanssa. Niistä hänet oikein tunnetaan paikkakunnalla. Nytkin hän oli tervehdyssanoja lausumassa samoissa tamineissa tilaisuudessa, jonne juhlpuhuja oli tuotettu oikein pääkaupungista asti.

Kuten kaikki paikkakuntalaiset tietävät, Jalle on arvostetun Nukkis & Minin pääomistaja ja firman ainoa lakimies. Jalle on hän tavoilleen uskollinen poikamies, vakaa ja yksitotinen eikä missään tapauksessa halua hylätä kotimaakunnan vanhoja tapoja. Nyt uuden takin takin teettäminen saa kräätärin kulmat kohoamaan ja osuuskaupan nurkalla kärkkyvien akkojen suut laulamaan.

Sohville valjastettiin aamulla hevonen rattaiden eteen ja niinpä ajeli koko päivän pitkin ja poikin Pohjanmaata ja poikkesi Seinäjoellekin. Sieltä hän ostaa hupsauttti itselleen tyylikkään juhlamekon. Varmuuden vuoksi, ettei ainakaan siitä jää sitten se yksi asia kiinni, tuumasi hän itsekseen. Juhlaleningin ostaminen oli terapiaakin, sillä ennen sitä Sohvi kävi vaivihkaa kurkistamassa, näkyisikö Jallen tytärtä rivitaloasuntonsa pihalla. Oli se siellä, komea punatukkainen, pyöreäposkinen nainen haravoimassa pihaa äreä ilme kauniilla kasvoillaan. Sohvi jatkoi kiireesti matkaa.

2 kommenttia:

  1. Oikein säikähdin, kun hoksasin Sohvin kierreleen tarkkailemassa. Olisiko Sohvi erehtynyt luulemaan minua Varma-Liisaksi. Olen haravoinut ahkerasti, mutta tukkani ei ole punainen, muuten olen kyllä pyöreä ja komia.
    Taisin nähdä Sohvia Aukialla hipelöimässä jotain silkkimekkoa, jotain tuttua hänessä oli.

    VastaaPoista
  2. Hih-hih, Heleena. Mukava Sohvistakin oli nähdä tuttuja.

    VastaaPoista