maanantai 22. helmikuuta 2010

Emma-tuoli mallia Retro

Tein äsken ensimmäisen tuolini nukketaloon. Siitä oli tarkoitus tulla nojatuoli, mutta tulikin Emma. Otin kaavat Vivienne Boultonin Nukkekotikirjasta, mutta kun tunnetusti en ole tarkan työn pipertäjä, leikkasin ne summittain käsivaralla, kun mittakaavaa oli joka tapauksessa pienennettävä.

Saumat vaativat vielä viimeistelyä, mutta katson niitä samalla kun huomenna on muutenkin ehkä korjattava liimauksia. Istuinosan alapuolelle en melkein muistanut liimata kangasta eikä kotona ollut muuta pehmustusvanua kuin ihan tavallista pumpulia.  Silloin voin katsoa vähän paremman kuvakulmankin, jolloin virheet eivät heti hyppäisi silmille ja muodot, joita selkämyksessä sentään on, esiintyisivät edukseen.

Tämä on kuitenkin hyvä harjoituskappale. Ainakin saumanvaroista on leikattava isommat ja ehkä tosiaan kannattaa noudattaa teko-ohjettakin ;-). Muutenkin oli hyvä, etten lähtenyt pilaamaan nahan kappalettani tai oikeaa Emma-tuolin  kangasta, jota sitäkin voi löytyä talosta.Mutta eikös ole suloista froteeta? Tämä on todellista aitoa retroa, mallia 1972. Tasan 38 vuotta sitten ompelin tästä nimenomaisesta kankaasta vauvankoppaan pehmusteet. Nämäkin tilkut on leikattu siitä kapineesta. Koppa oli tietysti maanmainio äitiyspakkauslaatikko, joka siihen aikaan oli vielä tukevampi ja kantokahvat olivat päissä. Laatikko on edelleen käytössä kangassäilönä.

Silloinen vauva tosiaan viettää tällä viikolla syntymäpäiviään ja tiedossa on kakkukahvit.

3 kommenttia:

  1. retro emma-tuolille täysi 10, saman kirjan ohjeella tein nojatuoleja, saas kattoo mitä tulee kun irroitan ne liimauksista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos! Siitä tulikin ihan sopivan kokoinen.

    VastaaPoista
  3. Olipa tutun näköistä froteekangasta. Luulen että äidilläni oli tuosta kankaasta kylpytakki. Mutta retro emmma-tuoli on hieno kaikesta huolimatta.

    VastaaPoista