maanantai 10. toukokuuta 2010

Jalle häpesi ja ...

Juu, Jalle häpesi syvästä kolttosiaan, mutta lupasi parantaa tapansa tunnustettuaan häpeissään nämä poikaporukan kanssa tekemänsä reissut Sohville. Asiat on puhuttu selviksi, pyydetty anteeksi ja annettu anteeksi. Sohvin tuntien uskon Jallen kyllä pysyvän kaidalla tiellä tästä eteenpäin. Eikä Jallen ukkovarpaan kihti taida kovin usein sellaisia retkiä kestää muutenkaan?

Tosiaan, kirkonkansliassakin tuli käytyä kuulutuksia hakemassa. Joko mainitsin, että vanha rovasti evästi nuortaparia sanoilla: "Avioliitto on aikuisten asia"? Sanat painettiin visusti mieleen, kuten muutkin rovastin evästykset.

Kihlasormukset on toistaiseksi vielä hankkimatta, mutta tuonhan ehtii. Sen sijaan kräätäri löysi vallan kaunista kangasta sulhasen hääshakettia varten. Se on tukevaa, hyvää verkaa ja väriltään vihreää, punaisilla ruuduilla. Romanttisena miehenä Jalle haaveilee persikan värisestä luonnonsilkistä, joten kräätäri lupasi käydä Vaasassa katsomassa, löytyisikö sieltä sopivaa kangasta. Palttinainen kalvosinpaita on jo ommeltu, sillä Jalle haluaa käyttää uusia helmikoristeisia kalvosinnappejaan, jotka Sohvi aikoo antaa kihlajaislahjaksi sulhasmiehelle.

Mahtoikohan naapurin Kaisakaan ehtiä näin äitienpäivänä kirkkoon kuuntelemaan, että luettiinko siellä jo ääneen ensimmäinen kuulutus neitsy Sofia Kråkin, Töölön seurakunnasta  ja nuorimies, asianajaja J.P.H. Nukkiksen, tästä seurakunnasta, aikeista astua avioliiton säätyyn?

Jalle on kaikessa hiljaisuudessa ja salaa Sohvilta tilannut häämatkankin, jotta timpuri apulaisineen saisi rauhassa remontoida talon valmiiksi. Salin raitatapetti näet meni vähän vinoon, kun Sohvi oli kaiken aikaa vahtimassa Mäkelää. Nyt tosin Sohvin aika menee häiden suunnittelussa ja etenkin vieraslistan laadinnassa. Kaasokin on vielä hakusessa, kun ei uudella paikkakunnalla ole vielä tuttuja, eikä sieltä Tuusulan kulmiltakaan ole tullut mitään tietoa siitä, onko Ylä-Mattilan väki jo kotiutunut.

1 kommentti:

  1. Ei luettu vielä, olisiko ensi sunnuntaina, jos vasta juuri kävivät virastossa? Kunhan ei rovasti sitten myöhästy häistä puolta tuntia, kuten yhdelle Satuhäiden parille kävi, siinä voisi Sohvin temperamentti jo kiehahtaa!

    VastaaPoista