sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Jalle-herra esittäytyy

Jallen oli pakko päästä esittäytymään:


Kuten kuvasta näkyy, on herra vähän raihnaisessa kunnossa. Olisikohan vapun vietto mennyt vähän överiksi poikaporukalla vai mistä on kysymys? Paita repsottaa ja sukkakin on lähtenyt jalasta. Kengistä ei ole tietoakaan. Ja jos oikein näen, harittavat kunnon asianajajamme silmätkin miten sattuu. Onneksi tukena on oman talon seinä. Jalle kukaties onkin yöpynyt toimistossaan viime yön? Toimisto on huvilan päädyssä ja sinne pääsee mukavasti suoraan pihalta luikahtamaan. Huone on karusti sisustettu, sillä naisen kädenjälki vielä puuttuu. Onneksi lattialla on sentään äitevainaan ompelema paksu matto.

Jalle muuten ehti jo kosiakin Sohvi-neitiä ennen vappua. Onneksi ehti, sillä miten olisikaan käynyt, jos tällainen resupekka olisi kosinut kunniallista Sohvia? Sohvi lupautui eikä hän hevin peru puheitaan. Sormuksia tosin ei vielä ole ehditty hankkia eikä sopia hääpäivästä, mutta kuulutuksille pariskuntamme aikoo lähteä heti huomispäivänä. Sitä Jalle vielä miettii, pitäisikö pyytää ettei kirkkoherra lukisi kuulutuksia ääneen kirkonmenoissa. Tulisi vähemmän puheita, etenkin kun sitä tosiaan tuli eilen ja toissailtana kylillä mellastettua, mitäs kun viimeisiä poikamiesiltoja oltiin viettämässä...

Kihlauksen kunniaksi Jalle nimesi talonsa Villa Sohviksi, joka seikka ilahdutti suuresti morsianta, kuten sekin, että Jalle lupasi taloon täysremontin. Timpuri Mäkelällä oli onneksi vapaata ja hän aloitti heti remontin tapetoimalla sänkykamarin seinät Sohville mieluisalla tapetilla.Vaikka talo on iso ja komea, niin korjaamista riittää eikä kaikkia vinoja seiniä edes Mäkelä saa oikaistua. Tuon pönttöuunin Sohvi halusi ehdottomasti vaaleanpunaiseksi. Kylpyhuoneen kalusteetkin käytiin yhdessä valitsemassa, eikä näin kauniita ruusunkukilla koristettua vessanpyttyä ole varmasti toista koko pitäjässä. Ammekin kuuluu samaan sarjaan.


5 kommenttia:

 1. El tener que traducir, me limita lo que entiendo.
  Tu casita es una preciosidad y el personaje me encanta
  besitos ascension

  VastaaPoista
 2. Hola Ascension
  Ahora, esperamos que usted puede leer mi blog en español.

  VastaaPoista
 3. Kui se nyt tolleen, että pitää seinistä kiinni pitää?

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti jäävät rellestämiset vähiin, jottei Sohvi suivaannu ja peru koko häitä...Romanttinen maku Sohvilla!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa tarinointia! Kivaa oli käydä! :)

  VastaaPoista