perjantai 18. kesäkuuta 2010

Häälahjoja tulvii

Nyt Sohvi ja Jalle kiittävät ja kumartavat. Postipoika toimitti häälahjapaketin jo hyvissä ajoin perille eikä malttamaton Sohvi voinut olla avaamatta sitä. Paketista paljastui komea hopeatarjotin, kahvikannu, nekka ja sokeriastia. Eikä siinä kaikki: tuli myös hieno jalallinen kristallivati ja lasikupukin. Kiitos, Ikolan Kaisa!

Sohvi on nyt oikein otettu (kuten Villiviinikin). Nämä ovat upeat ja pääsevät kunniapaikalle lahjapöydässä! Nyt lahjoja pidetään vielä kaapin perillä piilossa, etteivät kulkumiehet pääse vahingossakaan niihin käsiksi.


Kylän naisetkin ehtivät jo toimittaa pitäjänkuulun häälahjansa Jallen talolle. Kohistu lahja on jättiläiskokoinen ryijymatto ja mukana seurasi toive, että se toimisi vihkiryijynä. Siihen Sohvi ei sentään suostu, sillä kirkossa on oma, kaunis vihkiryijynsä eikä sinne omia mattoja ole tarvis viedä. Mutta ryijy saakoon paikkansa asianajaja Nukkiksen toimistossa, Sohvi lupasi.

Sohvi-neitiä alkaa jo vähän jännittää. Onhan tämä hänen ensimmäinen ja viimeinen avioliittonsa ja neiti Kråkista tulee rouva Nukkis. Onneksi ruokapuoli on järjestyksessä ja onpa pitokokki Aliisa Eufrosyyne Matilainen palkannut ammattikoulusta kaksi tomeraa tarjoilijapoikaakin: Ala-Raitin kaksoset Eeron ja Erkin. Pojat ovat vähän jäykkäniskaisia, mutta hoitavat kyllä hommansa, tiesi Aliisa kertoa. Aliisa värväsi myös timpuri Mäkelän hovimestariksi, jos sellaista tarvitaan poikain perään katsomaan.

Eilen nostettiin salin seinälle Sohvin itsensä kunnostama kustavilaispeili. Jalkalistoja ei Mäkelä ehkä ehdi laittaa paikalleen, mutta tuskin sitä juhlahumussa kukaan huomaa.


Jalle-herrakin osallistuu juhlavalmisteluihin. Hevoset on jo pesty ja harjattu etukäteen, erityisesti tämä Jallen lempihevonen, joka on maankuulun ravuri Eri-Aaronin jälkeläisiä.

3 kommenttia:

 1. Que maravilla de juego de cafe y la quesera es preciosa, enhorabuena!!
  besitos ascension

  VastaaPoista
 2. No onpas hyvä, että serviisi ja kakkufati ehtivät ajoissa perille. :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä tulossa niin mahtavat häät, että melkein käy mielessä kuokkimaan lähtö. Ja niin komioita lahjojakin jo saapunut juhlataloon. Olipas mukava löytää tänne.

  VastaaPoista