tiistai 1. kesäkuuta 2010

Hätä keinot keksii

Valitin eilen toisessa blogissani hääkakkujen kalleutta. Sohvi-neiti oli samaa mieltä: ei tilata kaakkua netistä, vaan paikalliselta kondiittorilta. Ei nyt siltä, jonka maineikas liike on kaupungilla ja joka järjesti kuulemma viimeksi Jallen syntymäpäivät, vaan toiselta. Kotonaan taidokkaita leivonnaisia leipova Aliisa Eufrosyyne Matilainen -niminen pitokokki lupasi tehdä kakun ja huolehtii muutenkin Sohvin ja Jallen häätarjoilusta.Sohvi oli osuuskaupalla kuullut kehuttavan neiti Matilaisen taitoja.

Sohvi ja Aliisa Eufrosyyne tapasivat aamupäivällä ja löysivät heti yhteisen sävelen. Sohvi saa häihinsä oman lempikakkunsa, Prinsessakakun kaksikerroksisena. Alaosaan suunniteltiin vaaleanvihreää marsipaania ja yläosaan valkoista marsipaania, johon Aliisa Eufrosyyne lupasi kehittää oman erikoisversion vain näitä häitä varten. "Saisikohan siihen vielä kehrättyä sokeria koristeeksi? Ja marsipaaniruusuja? Sohvi tiedusteli. "Kyfllä onnistuu, mutta hääparin tekeminen kakun päälle on vaikeampi asia. Kävisikö esimerkiksi lemmenliekki koristeeksi?" Koska nyt vihitään avioliittoon pitäjän merkkimies ja helsinkiläisneito, tulee häistä suuret, oikeat mahtihäät. Jalle antoikin ohjeeksi teettää niin suuri hääkakku, että varmasti riittää vaikka kuokkavieraille.

Timpuri Mäkelä lupasi tehdä terassille suuren pöydän. Keittiökalusteet eivät vieläkään ole tulleet, mutta ei haittaa. Pitokokki tuo kaiken valmiina taloon ja koska hääpäivät ovat aina aurinkoisia, voidaan vastaanotto järjestää terassille.

Kuten tarkkaavaiset Jallen ja Sohvin ystävät ovat jo laskeskelleet, niin kolmaskin kuulutus on luettu eikä esteitä ole ilmaantunut. Vain kaaso puuttuu ja se Sohvia huolettaakin. Mattilan Kristiinaa hän vähän ajatteli, mutta Kristiinasta ei ole kuulunut pihaustakaan. "Olisikohan täällä kylällä tai naapuripitäjässä joku sopiva kaasoehdokas? Kun tällainen vanhempi naisihminen ei halua mitään hullutuksia häihinsä, ei leikkejä eikä morsiamen ryöstöä, ei edes morsiussaunaa, niin kaaso kyllä pääsisi aika helpolla", Sohvi kyselee.

2 kommenttia:

  1. No kylläpä ne isot häät ovatkin, kun meillekin taisi tipahtaa kutsu. Ja se puoli pitäjää, jota ei kutsuta, todennäköisesti norkoilee tuossa kirkon kiviaidan takana nähdäkseen edes vilaukselta morsiusparin...

    VastaaPoista
  2. Ai se ehti jo tulla, olipa postipoika nyt vikkelä.

    VastaaPoista