torstai 3. kesäkuuta 2010

Tuli kiire laittaa kutsut matkaan

Jalle oli jo eilen tipauttanut muutaman hääkutsun paikallisiin postilaatikoihin. Tärkeimmille näet, kunnan tiedottajalle ja sen semmoisille staroille. Sohville tuli nyt kiire nuolla postimerkit muihinkin kutsuihin ja varmuuden vuoksi panna yksi kortti tännekin. Laatikollinen kutsuja vietiin jo postiin.
Sohvi pahoittelee sitä, että kortin erikoisen kaunis muoto, vaaleanvihreä väri ja hieno käsin tehty paperilaatu eivät näy kuvassa. Jalle halusi välttämättä tittelit korttiin, ettei pitäjän mahtiväki luule hänen tavallista puotipuksua naivan vaan oikein kauppiaan Helsingin Töölästä. Senkin Jalle oli lisännyt korttiin, mutta onneksi Sohvi pääsi oikolukemaan vedoksen kirjapainossa ja pyyhki viimeiset sanat kiivaasti pois. Hänhän on jo muuttanut kirjatkin tänne eikä enää ole helsinkiläinen. Kaupasta ei koskaan tiedä, vaikka hän sellaisenkin vielä perustaisi ja sen verran liikenaista Sohvissa on, että pieni mainos on aina paikallaan. 

Pariskuntamme vihitään  juhannusaattona. Se tosin voi hiukan rajoittaa vierasmäärää, mutta asialle ei mahda mitään. Sohvi haluaa ehdottomasti olla juhannusmorsian, sanovat muut mitä sanovat.

P.S. Rouva Varma-Liisa Rinta-Kotsa, omaa sukua Nukkis Seinäjoelta sai myös hääkutsun. Kaikki varmasti muistavat, että kyseessä oleva rouva on Jalle-herran tytär ensimmäisestä avioliitosta Elisabeth Auruura Håppelströmin kanssa.


3 kommenttia:

  1. Ai-jai, näissä häissä saat varmasti itkeä. Sohvi käski sanoa myös pahoittelunsa, kun tuli laittaneeksi sen kirjapainon sössineen kutsukortin ihan internettiin. Unohtivat peijakkaat kortista ensin tärkeimmän sanan eli Vihkiäiset kokonaan pois. Kuulivat kyllä kunniansa, sen voitte arvata.

    VastaaPoista
  2. Kutsu oli kyllä niin komea, että pitäisi kehyksiin laittaa. Ja kyllä täälläkin varmaan nenäliina kastuu häissä... Toivottavasti silloin ei sada niin kuin tänään, näimme 60-luvun bussin tuovan hääväkeä kirkkoon ja sateenvarjottomat juoksivat kaatosateessa sisään... Iäkkäämmällä rouvalla onneksi oli sateenvarjo!

    VastaaPoista