lauantai 12. kesäkuuta 2010

Remontti jatkuu

Seinät on onneksi saatu tapetoitua, mutta Villa Sohvin keittiötä ei varmaan saada valmiiksi ennen hääpäivää. Kalustevalmistaja ei vaivaudu edes soittamaan viivästyksestä. Sohvi arveleekin peruuttavansa koko tilauksen ja teettävänsä kaapiston taitavalla timpuri Mäkelällä. 

Tänään timpuri Mäkelä yhdessä Seinäjoen suunnalta tulleiden apulaistensa kanssa kuitenkin teki Villa Sohviin pöytiä. Toinen, se suurempi, tulee häälahjapöydäksi ja Sohvin arvioiden mukaan siirretään häiden jälkeen keittiöön. Toinen on soma pikkupöytä, joka on  Sohvin mielestä oikea taideteos. Sille asetellaan tärkeänä päivänä hääparin omat sampanjalasit. Vieraskirjan paikkaa Sohvi vielä pohtii. Mahtuisikohan se lahjapöydän kulmalle?

Mäkelä entisöi parhaillaan vanhaa kustavilaispeiliä, jonka Jalle sattumoisin löysi paikallisesta romukaupasta. Sohvi aikoo vielä maalata kehykset kultamaalilla.

Sohvi miettii ankarasti häätarjoilua. Osaisikohan pitokokki leipoa karjalanpiirakoita, vaikkeivat ne oikein pohjalaishäihin taida sopiakaan? Mutta kotona Helsingissä oli tapana käydä hakemassa aina ennen juhlia hallista paistotuoreita piirakoita siltä, mikäs sen nimi nyt olikaan, Mykrän mummolta. Äiti-vainaan ja pappa-Kråkin muistoksi Sohvi haluaa nytkin piirakat pöytään.

Ensin morsian suunnitteli tarjoiluksi vain sampanjaa ja täytekakkua, mutta onneksi pitokokki, neiti Matilainen osasi valistaa, että ei se oikein käy. Kyllä pitää olla oikeat ruokahäät. Savukalaa nyt ainakin tarjotaan, mutta muuten Sohvi ainakin on vielä ymmällä. Kokki varmaan osaa ehdottaa sopivia ruokalajeja. Jallesta ei tähän ole apua, varsinkin kun hän on melkein joka päivä ollut Vaasassa. Siellä on menossa joku iso oikeudenkäynti, perintöriita tai jotain sellaista.

1 kommentti:

  1. Suuret häät tuntuu olevan tulossa. Liekkö piirun verran suuremmat kuin naapurimaan Tukholmassa. Vähä on Sanelma ja Kustaa kateellisia, olisivat voineet järjestää myös häät, eikä sillälailla vain karata vihille.
    Selvisi sekin miksi remontti ei edisty, mutta ymmärretään Jalle-herran tarvitsevan kaiken avun lähestyvien häiden takia.

    VastaaPoista