perjantai 15. tammikuuta 2010

Yritys tehdä portaita

En yhtään enää ihmettele sitä, että saatavilla on eri mallisia valmiita portaita eri korkuisiin huoneisiin. Olen nyt leikannut kymmenkunta askelmaa ja niille viisi kunnollista, mutta vähän eri mittaista välipuuta jäätelötikusta. Saman verran on syntynyt haljenneita. Edelliset 10 sahasin sytyketikuista, nämä seuraavat yritin laiskuuttani leikata saksilla. Liimasin näistä suorakulmia ja nyt vain odotellaan, että liima kuivuu.

Vaikka näistä plus lajitovereistaan syntyisikin portaat, niin taloon tarvitaan kokonainen portaikko eli mutkakin pitäisi tehdä. Ensin portaat menevät yhteen suuntaan, päätyvät tasanteelle ja jatkuvat sitten toiseen suuntaan eli kattoon. Näin ajattelisin säästyvän tilaa, sillä muuten raput vievät puolet eteisestä. Reikää en sentään aio nakertaa kattoon ja muutenkin tämä olkoon ainoa portaikkoni komeassa kolmen kerroksen talossani. Tai ehkä teenkin tikapuut?

Sillä aikaa kun liima kuivuu, taidan ruveta ompelemaan patjaa eteisen penkille. Penkkikin tosin on vielä tekemättä, joten siitä on aloitettava tai ainakin mitoituksesta. Ajattelin lähteä liikkeelle jostain tablettirasiasta. Kaivelin kangasvarastoja ja sieltä löytyi runsaasti tilkkuja, mm. pala vanhaa huonekalukangasta, jolla olin joskus päällystyttänyt uudestaan kevyet nojatuolini, ajat sitten maisemasta poistuneet. Ne olivat mukavat tuolit - ex-koirankin mielestä, joka pentuna nakersi koivujalkoja aina kun silmä vältti. Sitten myöhemmin se rakasti hypätä tuoliin nukkumaan. Patjakankaasta saattaa riittää porrasmatoksikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti